Yumurtalar şeker ile birlikte 10 dakika çırpılır. Elenun una, yağ, domates suyu ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan hamur 32 cm'lik tepsiye dökülüp 175 derecelik fırında 45 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra iki eşit parçaya ayrılır. Parçalar süt veya gazoz ile ıslatılır. İnce bir kat halinde krem şanti sürülüp arasına fındık serpilir. Diğer parçayı üzerine örtüldükten sonra krem şantiyle süslenir.
Malzemeler
6 kişilik* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 2.5 su bardağı un
* 1 su bardağı domates suyu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı fındık veya badem
* 1 su bardağı üzüm
* 1 su bardağı süt veya sade gazoz
* 1 kase çırpılmış krem şanti
Yayın tarihi: 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/16/gny/haber,8681A3C0B03A418AB3EBCD6CE7A2B6B6.html
Tüm hakları saklıdır.