kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Domates pastası

Yumurtalar şeker ile birlikte 10 dakika çırpılır. Elenun una, yağ, domates suyu ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan hamur 32 cm'lik tepsiye dökülüp 175 derecelik fırında 45 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra iki eşit parçaya ayrılır. Parçalar süt veya gazoz ile ıslatılır. İnce bir kat halinde krem şanti sürülüp arasına fındık serpilir. Diğer parçayı üzerine örtüldükten sonra krem şantiyle süslenir.

Malzemeler
6 kişilik

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 2.5 su bardağı un
* 1 su bardağı domates suyu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı fındık veya badem
* 1 su bardağı üzüm
* 1 su bardağı süt veya sade gazoz
* 1 kase çırpılmış krem şanti