Tencereye yağ konur. Küçük doğranmış hindi etleri iyice sotelenir. Etlerin rengi dönünce soğan ilave edilir. Soğanla sotelendikten sonra salça, tuz karanfil ve defne yaprağı konur. Beş dakika daha kavrulur. Su ilave edilir. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etlerin suyu süzülür. Milföy hamurundan bir parça alınır. Soğuk bir zeminde üzerine irmik gezdirilerek merdane ile hafif büyütülür. Ortasına hazırlanan içten bir kaşık dolusu konur. Kenarlarına yumurtanın akı sürülür. Bohça gibi kapatılır. Ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
MALZEMELER 6 kişilik
* 2 paket milföy hamuru
* 1 kutu banvit hindi kuşbaşı göğüs
* 2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 çorba kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet karanfil
* 1 adet defne yaprağı
* 1 yemek kaşığı irmik
* 1 adet yumurta
Yayın tarihi: 7 Ağustos 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/07/gny/haber,FD5B27A9A98143A688FE686D2318C380.html
Tüm hakları saklıdır.