Tavuk göğsü bol suda haşlanır. Soğutulur. Parça parça doğranır. İçine yeşil mercimek, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze soğan, küp doğranmış salatalık turşusu ve tuz konur, harmanlanır. Limon suyu tahin ile çırpılır. Karışıma ilave edilip, karıştırılır. Çiçek yağı, kırmızı biberle ateşte pişirilir. Salatanın üzerine gezdirilir. Zeytinlerle süslenir, servis yapılır.
MALZEMELER 6 kişilik* 1 adet tavuk göğsü
* 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* 3 adet taze soğan
* 4 adet salatalık turşusu
* 1 kahve fincanı tahin
* Tuz
* Kırmızı biber
* 3 kaşık çiçek yağı
* 1 kaç tane zeytin
Yayın tarihi: 12 Ağustos 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/12/gny/haber,70C3DCC596AF4E5DABB831CF93876F2E.html
Tüm hakları saklıdır.