kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tahinli tavuk salatası

Tavuk göğsü bol suda haşlanır. Soğutulur. Parça parça doğranır. İçine yeşil mercimek, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze soğan, küp doğranmış salatalık turşusu ve tuz konur, harmanlanır. Limon suyu tahin ile çırpılır. Karışıma ilave edilip, karıştırılır. Çiçek yağı, kırmızı biberle ateşte pişirilir. Salatanın üzerine gezdirilir. Zeytinlerle süslenir, servis yapılır.

MALZEMELER 6 kişilik
* 1 adet tavuk göğsü

* 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

* Yarım demet maydanoz

* Yarım demet dereotu

* 3 adet taze soğan

* 4 adet salatalık turşusu

* 1 kahve fincanı tahin

* Tuz

* Kırmızı biber

* 3 kaşık çiçek yağı

* 1 kaç tane zeytin