kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Alman pastası

Margarin eritilir, soğutulur. Ilık su veya sütte maya eritilir. 10 dakika bekletilip, hamur yoğurma kabına alınır. Yağ, yumurta ve şeker konup, karıştırılır. İçine mahlep ve elenmiş un eklenip, yoğrulur ve üstü örtülür. Oda sıcaklığında hamur iki katı olana kadar bekletilir. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Tepside 25 dakika daha bekletilip mayalandırılır. 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir. Soğuyunca kesilir. Hamur mayalanırken krema pişirilir. Süt, un, şeker, nişasta tencerede iyice karıştırılıp, ocaktan alınır soğutulur. Hazırlanan pastaların içine bolca sürülür, tabağa dizilir. Üzerine bol pudra şekeri serpilip servis yapılır. Arzu eden arasına meyve de koyabilir.

MALZEMELER 4 kişilik
* 175 gr. yağ

* 4 adet yumurta

* 1 tatlı kaşığı mahlep

* 1 kibrit kutusu kadar yaş maya

* 750 gr. un

* 1 su bardağı su süt karışık

İçinin kreması:
*
1 kilo süt

* 2 çorba kaşığı un

* 2 çorba kaşığı nişasta

* 2 adet yumurta

* 7 kahve fincanı şeker

* 1 paket vanilya