Karidesleri haşlayıp, kabuklarını ayıklayın. Dil balığını haşlayıp uzun uzun kesin. Bir tencereye sarmısakları, domatesleri, zeytinyağını, kıyılmış maydanozun yarısını koyup 5 dakika pişirin. Tuzu, biberi, haşlanmış balıkları koyup karıştırın, altını söndürün. Makarnayı bol suda 15 dakika haşlayın, süzün. Soğuk sudan geçirmeyin. Balıklı sosa ilave edip harmanlayın, kalan maydanozu serpin hemen servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik* 250 gram karides
* Yarım paket burgu makarna
* 250 gram dil balığı filetosu
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* İnce kıyılmış bir demet maydanoz
* Karabiber
* Tuz
* Kekik
* 2 adet küp küp doğranmış domates
* 1 demet ince kıyılmış taze sarmısak
Yayın tarihi: 24 Haziran 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/24/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.