kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kapama börek

İçini hazırlamak için etleri; soğanla birlikte sularını alıp, çekinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip, birazda sıcak su ilave ederek etler yumuşak bir alana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir kenarda soğumaya bırakın. Bir kat yufkayı tezgaha serip üzerine erimiş tereyağı dökün ve ikinci kat yufkayı yerleştirin. Geniş şeritler kesin, bir uçlarına biraz iç koyup iri muska börekleri hazırlayın. Uçlarını suya batırıp yapıştırın. Bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında kızartarak sıcak sıcak servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
2 adet yufka

* 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

* 250 gram ufak ufak doğranmış hindi eti

* 1 adet ince kıyılmış soğan

* Tuz

* Karabiber

* Kızartmak için sıvıyağ