kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şanslar eşit

Galip ÖZTÜRK - Bahadır BEYASLAN
Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, SABAH'a konuştu: "Portekiz'e karşı hazırdık. Fakat Türkiye hesaplanabilir bir takım değil. Şanslarımız eşit." ..
Milli takımımız'ın yarın Almanya ile oynayacağı yarı final maçı öncesi, İsviçre'nin İtalya sınırında yer alan Tenero kentinde kamp yapan Almanya Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Joachim Löw SABAH'a konuştu. Bir dönem Fenerbahçe'nin başında görev alan ve röportaja Türkçe "İyi günler. Nasılsınız?" diyerek gelen Löw, "Zorlu maçta şanslarımız yüzde 50. Biz favori değiliz. Türkler, son ana kadar maçı çevirebileceklerine inanıyor. Şu ana kadar da bunu başardılar. Biz yine de oyuncularımızla birlikte çalışmalar yapacağız. Son 10 yıla kadar Türk futbolcular çok duygusaldı. Ama bu zaman içinde Türk futbolu aşama gösterdi. Zaten Fenerbahçe ile Galatasaray'ın başarıları ve Türkiye'nin yarı finale çıkması doğru yolda olunduğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı. Portekiz maçı öncesi rakibi analiz ettiğini ve plan hazırladığını kaydeden Löw, "Türkiye karşısında net bir önlem planı çıkarmanız mümkün değil. Bireysel yeteneğe sahip oldukça fazla oyuncu var. Maçın hangi dakikasında ne yapacakları belli olmuyor. Ayrıca futbolda inanç çok önemli. Son ana kadar süren yüksek inanç, Türkiye'nin bu başarısında önemli bir etken" dedi. 'TERİM

TAKIMLA YAŞIYOR'
Teknik direktörümüz Fatih Terim'e de övgüler yağdıran Joachim Löw, "Terim adeta takımla birlikte yaşıyor. Bu onun en büyük özelliği. Dünyanın en önde gelen motivasyon ustalarından bir tanesi. Emre, Okan ve Hakan Şükür gibi futbolculara baba gibi yaklaşarak, onlara arka çıkarak birer yıldız olmalarını sağladı" şeklinde konuştu. Çeyrek finaldeki Hırvatistan karşılaşmasında Klasnic'in golünden sonra maçın bittiğini düşündüğünü belirten Alman teknik adam, "Artık Türkiye'nin şansının kalmadığını düşünmüştüm. Ama takımın golü yemesine karşın nasıl bir birlik beraberlik içerisinde olduklarını gördüm. Bu birlik ve beraberlikle Hırvatistan gibi bir takımı yüksek inançla elemeyi başardılar" yorumunu yaptı.

*PENALTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

*İŞTE SEMİH'İN MUHTEŞEM GOLÜ

*HIRVATİSTAN-TÜRKİYE MAÇI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

*BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN YARI FİNAL SEVİNCİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ


*"BİLİC TERİM'E SUS İŞARETİ YAPTI" FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

*HIRVATLARIN ÇÖKÜŞ ANININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Haberin fotoğrafları