kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Humus
Öncelikle haşladığımız nohutları kabuklarını soyup, robottan geçirilir. Bir kase nohuta, tahin eklenip iyice karıştırılır. Ayrı bir kasede iki limonun suyunu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu çırpılır. Hazırlanan sosa, tahinli nohut karıştırılarak iyice yedirilir. Humus servis tabağına alıp, maydanozla süslenir. Kırmızıbiber serpilip, servis yapılır.

Malzemeler 8 Kişilik
* 2 su bardağı nohut
* 1 su bardağı tahin
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet limon
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 kahve fincanı su
* 1 çay kaşığı şeker
* Maydanoz
* Tuz