Maya su ile eritilir. İçine şeker, tuz ve sıvıyağ konur. 10 dakika bekletilir. Diğer malzemeler ilave edilir. Ekmek hamuru kıvamında hamur yapılır. Sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye yayılır. Hindi göğsü rondodan geçirilir. İçine kırmızı biber, yeşil biber, yumurta akı, sıvıyağ, tuz, karabiber, sarımsak ve fıstık konur. Hepsi bir defa daha rondodan geçirilir. Bu karışım tepsideki hamurun üstüne yayılır. Üzerine parça parça margarin konur. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca hemen üzerine kaşar peyniri rendelenip servis yapılır.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1 paket ufak doğranmış hindi göğsü
* 1 adet kırmızı dolma biber
* 1 adet yeşil biber
* 1 yumurta akı
* 2 kaşık yeşil fıstık
* 2 diş sarmısak
* Tuz
* Karabiber
* 1 fincan sıvıyağ
* 1 yemek kaşık margarin
Hamuru için:
* 1 çorba kaşığı şeker
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 40 gr. maya
* 1 bardak ılık su
* 1 çay kaşığı beyaz karabiber
* 1 çorba kaşığı yeşil fıstık
* Aldığı kadar un
Yayın tarihi: 20 Haziran 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/20/gny/haber,C88A188C88B84790BD59BF67383218EA.html
Tüm hakları saklıdır.