kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kestane köftesi

Kestaneyi haşlayın, ayıklayın ve püre haline getirin. 100 gram tavuk kıymasını, taze soğanı, sarmısağı, bir dilim bayat ekmek içini, tuzu, karabiberi ve mantarı robotta karıştırın. Kestaneyi ekleyip yoğurun veya robotta karıştırın. Bu karışımdan istediğiniz şekilde köfteler yapın. İki kaşık zeytinyağında kızartın. Fırın tepsisine dizin ve fırında altın sarısı renginde pişirin. Sosu ise şu şekilde hazırlayabilirsiniz: Zeytinyağı, sirke ve sarmısağı bir kasede karıştırın. İçine, ince kıyılmış havuç dilimlerini koyun. Köfteleri yanında sosu ile birlikte servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 500 gram kestane

* 100 gram tavuk kıyması

* 1 su bardağı mantar

* 1 adet taze soğan

* 1 diş sarmısak

* 1 dilim kepek ekmeği

* Tuz

* Karabiber

* 1 çorba kaşığı soya sosu

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Sosu için:
*
1 tutam zencefil

* 1 kahve fincanı sirke

* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

* Yarım havuç