kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kupayı düşünüyoruz

Yılmaz Şenol
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fotomaç yazarı Yılmaz Şenol'a konuştu. Gül, izleyeceği Almanya maçının sonucuyla ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Biz Almanya'yı değil kupayı düşünüyoruz."..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kupayı düşünüyoruz
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen "Konuşan Kitap Şenliği" nde arkadaşımız Yılmaz Şenol'un sorularını yanıtladı.

*
Yarı final sevincini nasıl yaşadınız?
*
Ulusça fevkalade büyük bir mutluluk yaşadık. Bir tek Türkiye'ye değil, çok büyük bir coğrafyada Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar herkes bu sevince ortak oldu. Futbolcularımız sadece yarı finale kalma başarısını göstermedi. Onlar Türk insanının en zor şartlar altında bile başarmak istedikten sonra yapamayacağı şeyin olmadığını da kanıtladılar. Avrupa bu başarıyı hayretler içinde kalarak hem konuştu hem de alkışladı.

* Hırvatlar golü atınca "Herkes her şey bitti" diye düşünüp kahroldu. Ya siz ne hissettiniz?
*
Açıkçası ben de o an 'her şey bitti' diye düşündüm. İçimi büyük bir sıkıntı kapladı. İyi ki futbolcularımız da bizler gibi bu duygulara kapılmamışlar. Fatih hoca onlara hakem son düdüğü çalmadan her şeyin bitmeyeceğini iyi öğretmiş. Semih'in golü bir anda üzüntüyü sevince dönüştürdü. Futbol işte bu yüzden bir tutku.

ALMANYA ÇOK GÜÇLÜ AMA...

* Almanları yenip finale kalabilir miyiz?
*
Almanya çok güçlü bir takım. Her zaman zorlu bir rakip oldu. Ama bizim çocuklarımız imkansızı başarıp hepimize büyük güven verdiler. Geriye düştükleri üç maçı art arda kazanmaları kendilerine de onlara inanan bizlere de büyük moral verdi. Biz artık onların Almanya'yı geçip geçmeyeceğini değil kupanın bize yakışacağını düşünecek kadar onlara inanıyoruz. Dedim ya onlar Türk insanının başarmak isteyince neler yapabileceğini gösterdiler. Benim umudum var. Onlar Ulusumuzu mutluluktan yine sokağa dökecekler.

*
Fatih hoca çok eleştirildi. Ne diyeceksiniz?
*
Tribünlerde G.Saray, Beşiktaş ve F.Bahçe formalı vatandaşlarımız omuz omuza ellerinde bayrağımızla Türkiye diye bağırıyor. Bu çok güzel bir duygu. Ulusça hep böyle günlerde birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu herkese gösterdik. Başarıya ulaşmak için Milli Takımımız'ın arkasında tüm ulusumuzun desteğinin olduğunu hissettirmeliyiz.

*PENALTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

*İŞTE SEMİH'İN MUHTEŞEM GOLÜ

*HIRVATİSTAN-TÜRKİYE MAÇI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

*BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN YARI FİNAL SEVİNCİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

*"BİLİC TERİM'E SUS İŞARETİ YAPTI" FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

*HIRVATLARIN ÇÖKÜŞ ANININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ