Patates haşlanır ve ezilir. Soğuyunca içine tuz, kabartma tozu, un ve süt ile ele yapışmayacak şekilde hamur yapılır. Hamur 15 dakika dinlendirilip, yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Önce artı şeklinde 4'e, sonra ise 8 parçaya ayrılır. Geniş ucundan kıvrılarak tepsiye dizilir ve üstüne yumurta sarısı sürülür. 170 derece fırına dizilir. Ardından kurabiyeler servis yapılır.
MALZEMELER 6 kişilik* 500 gram haşlanmış patates
* 1 yumurta sarısı
* 1 kahve fincanı süt
* 125 gram margarin
* 1 kabartma tozu
* Tuz
* Karabiber
* Aldığı kadar un
Yayın tarihi: 23 Haziran 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/23/gny/haber,2A4E14C425294CDA9039169A08F51F9F.html
Tüm hakları saklıdır.