kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Acılı Şehriye Çorbası

Kabağı soyup küp şeklinde doğrayıp şehriye ile birlikte biraz suyla pişirip biberleri tavuk etini şerit halinde kıyın soğanı halka halka doğrayın tavuk etlerinle acı biberi sıvıyağda kavurun tencereye kavurduğunuz tavuk etlerini biberleri taze soğanı soya sosunu tavuk suyunu ilave edip 3 da. daha pişirip servis yapın.

Malzemeler
*
1 Su bardağı şehriye
* 1 Acı biber
* 2 Adet kırmızı tatlı biber
* 1 Kabak
* 1 Tavuk göçüsü küçük doğranmış
* 1 Demet taze soğan
* 3 Su bardağı tavuk suyu
* 2 Kaşık soya sosu
* 3 Kaşık sıvıyağ
Çilek Reçeli
Çilekleri ayıklayalım,bir sıra çilek bir sıra şeker tencereye dizelim,bir gece dolapta bekletelim. Kısık ateşte 40 dk. kaynatalım,bir limon suyu ile kestirelim,ateşten alıp soğuduktan sonra kavanozlara dolduralım.

Malzemeler
*
1 Kg. osmanlı çileği
* 1Kg şeker
* 1 limon suyu
Bindallı Patlıcan
Tencereye etleri koyup kavurunuz. Soğan, havuç, mantarı, sarımsağı bezelyeyi ilave edip 5dk kavurun domatesi ilave edip kabakları koyun yumuşayıncaya kadar pişirin mısırı ilave edin. Patlıcanları karnıyarık gibi hazırlayın fırın tepsisine dizin ortalarını açın. hazırladığın eti doldurun. Üzerine tencerede kalan sosu döküp pilavla servis yapın.

Malzemeler
*
4 adet patlıcan
* 200 gr kemiksiz kuru eti
* 10 tane arpacık soğan
* 1 kabak
* 1 havuç (küp küp doğranmış)
* 2 çorba kaşığı mısır
* 2 çorba kaşığı bezelye
* 2 çorba kaşığı mantar
* 2 adet domates
* 2 diş sarımsak
* 1 maydanoz
* karabiber