kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Masal Masal Matitas!..

Ünal Özüak / Kitap.
BİR dudağı yerde, bir dudağı gökte ama dünyalar tatlısı, nur içinde yatsın "İkbal bacının" ninnileri böyle başlardı. Ben bunları dinleyerek büyüdüm Moda'daki ahşap, her tarafı gıcırdayan evimizde. Korkudan mı yoksa masalın tınısından mı vızıldamadan uyuyordum varın siz hesap edin.
68 kuşağının çileli günlerinde direncimi, yaşama ironik bakma kaçış yollarımı bu masallar pekiştirdi belki de, kim bilir.
Unutulmaya yüz tutmuş göreneklerimizden biri olan masal, günümüz yükselen değerleri, sevilen, popüler insanlardan okunup dinlenince bir başka olacaktır kuşkusuz.
Pop müziğin güzeller güzeli sanatçısı Gülben Ergen elinin hamurunu masal kitabı yazmaya bulaştırmış. Çok da iyi ve güzel yapmış. Bilgisayar çağının külyutmaz çocuğuna ancak " Bak sana Gülben ablan ne anlatmış " denerek masal anlatılabilir.
"Gülben'den Masallar" (Kelime Yayınları 212 451 70 70) nefis görsel baskılı, Ebru Diril'in çizimleriyle bezenmiş bir kitap. İçinde 4 yaş üstü çocuklara yedi gün için yedi masal bulunuyor. 132 sayfalık kitapta çevre bilinci, kardeş sevgisi, arkadaşlık, büyüklere saygı, doğa ve hayvan sevgisi ile sağlıklı beslenme temalarında masallar var.
Yazarlık payını Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) bağışlamış, Gülben..
"Aziz Nesin, Adile Naşit, Barış Manço gibi çocuklarımıza emek veren, öğretilerini sınırsızca sunan tüm büyüklerimizin anısına..." ithafından belli ki Ergen büyüklerle çocuklar arasında köprü olmaya iyiden soyunmuş. Bu konuda kararlılığını, içinde olduğu birbirinden ilginç projeleri HYPERLINK "http://www.gulbenergen.com/" www.gulbenergen.com sitesinde de izleyebilir, masalları kendi sesinden burada dinleyebilirsiniz.