Sağlıklı et seçme tüyoları
İLİŞKİLİ HABERLER
Sağlıklı et seçme tüyoları
* Kırmızı et (tercihen yemlenen değil, otlayan hayvan eti); sucuk, kavurma, pastırma serbesttir. Katkı maddelerinden dolayı salam ve sosis tercih edilmemelidir.
* Sakatatlara bakıldığında karaciğer, böbrek, yürek, kokoreç, işkembe ve uykuluk kırmızı etten daha yararlıdır. Fakat hastalıklı olmamasına dikkat edilmelidir.
* Beyaz ette tercih köy tavuğu ve diğer kümes hayvanlarından yana olmalıdır.
* Balık yerken ise, ağır metal zehirlenmesi riskini azaltmak için küçük balıklar tercih edilmelidir. Balık çiftliği balıkları tercih edilmemelidir.
Yayın tarihi: 9 Nisan 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/09/gny/haber,A4FFF40347F24D4490AA0AEF11FB8A4B.html
Tüm hakları saklıdır.