kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlıklı et seçme tüyoları

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
08.04.2008
* Kırmızı et (tercihen yemlenen değil, otlayan hayvan eti); sucuk, kavurma, pastırma serbesttir. Katkı maddelerinden dolayı salam ve sosis tercih edilmemelidir.

* Sakatatlara bakıldığında karaciğer, böbrek, yürek, kokoreç, işkembe ve uykuluk kırmızı etten daha yararlıdır. Fakat hastalıklı olmamasına dikkat edilmelidir.

* Beyaz ette tercih köy tavuğu ve diğer kümes hayvanlarından yana olmalıdır.

* Balık yerken ise, ağır metal zehirlenmesi riskini azaltmak için küçük balıklar tercih edilmelidir. Balık çiftliği balıkları tercih edilmemelidir.