Pestil bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Dut pekmezi, süt, bal, ceviz, fındık ve undan oluşan; protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral maddelerini önemli ölçüde içeren bir gıda olan pestil; A, B vitaminleri ve demir yönünden zengin bir besin maddesi niteliği taşıyor. Pestil; vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin korunmasında, hormon- enzim üretiminde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Ayrıca iyi bir enerji kaynağıdır. Dut pestilinin dışında üzüm pestili, kayısı pestili ve köpük pestili gibi pestil çeşitleri de vardır. Beyaz üzümden yapılan köpük pestili de çok yararlı bir besin maddesidir.
Yayın tarihi: 9 Nisan 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/09/gny/haber,2D8A35262DBA4EF89905A2E0143CBD75.html
Tüm hakları saklıdır.