kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

20 yıldır hiç et yemiyorum

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
08.04.2008
Dr. Ender Saraç: "Balık ve tavuğun, kırmızı ete göre çok daha fazla tüketilmesini tavsiye ediyorum. Haftada 3 günden fazla kırmızı et tüketen kadınlar, bu hayvanların suni beslenmeleri ve onlara daha kaslı olmaları için verilen testesteron sebebiyle, bol miktarda erkeklik hormonu alıyorlar. Küçük balıkları kılçıklarıyla beraber yemeğe özen gösterelim. Balığın kılçığında kalsiyum ve iyot vardır. Balığın yağında yer alan Omega 3 vitamini de vücuda çok yararlıdır. Hamside yüksek miktarda Omega 3 var. Balık tüketirken kızartma yapmamaya dikkat edilmelidir.

IZGARAYI TERCİH EDİN
Ben kırmızı etin hiç tüketilmemesi gerektiğini söylemiyorum. Ama kendim kırmızı et yemiyorum. Yıllardır vejetaryen olarak besleniyorum ve 20 yıldır kırmızı et yemiyorum. Bu nedenle, kas sistemim ve yağ oranım hep en ideal düzeyde. Krmızı et yiyenlere önerim; tüketimlerinin haftada bir-iki kerenin ötesine geçmemesidir. Eti ızgara olarak biftek, bonfile veya köfte türünde tüketebilirsiniz. Etin işlenmiş hali olan sucuk, sosis ve salamdan ise olabildiğince uzak durulmasını öneririm."