* Kırmızı ve beyaz eti kıyaslarsak, hangisinin artıları fazladır?
Kırmızı et, beyaz etten daha kıymetlidir. Hatta ben bu aralar beyaz etin azaltılmasını bile savunuyorum. Çünkü kuş gribi nedeniyle köy tavukçuluğu kayboldu. Ayağı toprağa değmemiş, gün ışığı görmemiş tavuklar çok sağlıklı değil. Köy tavuğunun pişmesi bile farklıdır, çok daha ağır pişer. Burada savunduğumuz en önemli şey; her şeyin doğalıdır. Doğal tavuk bulma ihtimalimiz az olduğu için tavuk tüketimini bence şu sıra azaltmak lazım. Balıkla bazı şeyler karşılanabilir. Balıkların büyük bir kısmında ağır metal var. Civa birikiyor ve bu insan sağlığı için son derece zararlı. Balık tüketimi sırasında da büyük balıkları değil, küçük balıkları tercih edelim. En azından küçük balıklarda metal birikimi çok daha az oluyor. Hamilelere kesinlikle balık önermem. İlk bir yaş içinde bebeklere balık verilmemeli. Balık dünyanın en güzel yiyeceği ama herşeyi kirlettiğimiz gibi onu da ne yazıkki kirletmişiz.
MİKRODALGA OLMAZ!
* Kırmızı et nasıl pişirilmeli?
Eti bildiğiniz, güvendiğiniz bir kasaptan alın ve gözünüzün önünde kestirin. Eti ızgara yaptıysanız önerim yanında mutlaka yeşillik yenmesidir. Ya da en azından sarımsaklı yoğurt yiyin. Güveçte yapılırsa, vitamin kaybı az olur ve etin kanserojen olma özelliği azalır. Mikrodalgala kullanımını ise, kesinlikle önermiyorum.
Yayın tarihi: 9 Nisan 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/09/gny/haber,3E75B94B320642E9B670956EDC1D20E8.html
Tüm hakları saklıdır.