kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Peynirli un helvası

Unu tencereye koyup, çok kısık ateşte yağsız olarak 45 dakika kavurun. Suyu, sütü ve şekeri iyice karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Karışımı kavurduğunuz una soğuk olarak dökün. Tereyağını da ilave edip, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Helvanın kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Daha sonra ortasını açıp, dil peynirini koyun ve helvayla peyniri iyice karıştırın. Helvanın sıcaklığıyla peynir eridikten sonra, şekil vererek servis tabaklarına alın ve üzerine ceviz ya da fındık serperek servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
* 2 su bardağı un

* 2 su bardağı tozşeker

* 125 gram tereyağı

* 2 su bardağı su ve süt

* 150 gr. tuzsuz dil peyniri

* 1 su bardağı ceviz ya da fındık