Bamyaları ayıklayıp, yıkadıktan sonra süzgece alın. Bir tencereye yağı, yemeklik doğradığınız soğanı ve eti koyup, kavurun. Rendelediğiniz domatesi de salçayla beraber ilave edip, biraz çevirin. Bir su bardağı su ilavesiyle, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye bamyaları, limon suyunu tuzla beraber koyun. Bir defa karıştırdıktan sonra kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeği sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik* 250 gram kuşbaşı et
* 500 gram bamya
* 2 adet domates
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 2 adet kuru soğan
* 2 çorba kaşığı yağ
* 1 adet limon suyu
* Tuz
Yayın tarihi: 31 Mart 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/31/gny/haber,96D3ED26DBE646BE8E620556A13AE67C.html
Tüm hakları saklıdır.