ZerdeÖncelikle pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bol suyla bir tencereye koyun. Helmeleninceye kadar pişirin. Bir kasede safranı bir miktar gülsuyuyla ıslatıp eritin. Patates nişastasını da bir miktar soğuk suyla eritip, yavaş yavaş tenceredeki pirince ilave edin. Şekeri ve erittiğiniz safranı da katarak, 10 dakika ağzı açık olarak kaynatın. Kalan gülsuyunu da tencereye ilave edip, tencerenin kapağını kapatın ve ateşten indirin. 2 saat dinlendirdikten sonra kaselere boşaltın. Üzerini kuş üzümü ve dolma fıstığıyla süsleyip servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* 1 su bardağı pirinç
* 1 tatlı kaşığı safran
* 2 su bardağı şeker
* 1 su bardağı gülsuyu
* 2 çorba kaşığı patates nişastası
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
Yayın tarihi: 27 Mart 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/27/gny/haber,4ED3E801139040FC9E09100CADE8B604.html
Tüm hakları saklıdır.