kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

Kuzu kapama
Öncelikle etleri iri parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye bir çorba kaşığı yağla etleri koyup etlerin rengi dönene kadar çevirin. Daha sonra tencereye ufak ufak doğradığınız havucu, patatesi, pırasayı ve kerevizi ilave edin. Kıvırcık salatayı, defne yaprağını, dereotunu, taze soğanı, tuz ve tane karabiberleri de tencereye koyup, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağla unu kavurun. Daha önceden pişirdiğiniz etleri ayırıp diğer tencereye koyun. Tencerede kalan suyu, içindeki malzemeyle birlikte süzgeçten geçirin. Kavurduğunuz una, süzgeçten geçirdiğiniz suyu ilave edin. Etleri fırın tepsisine dizip, sosu etlere değmeyecek şeklide tepsinin kenarından dökün ve 15-20 dakika etler kızarıncaya kadar fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 5 Kişilik
*1 kilo kuzu eti (kol tarafından)
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 adet kıvırcık salata
* 2 demet taze soğan
* 1 adet havuç
* 1 adet kereviz
* 1 adet pırasa
* 1 adet patates 1 demet dereotu
* 1 çorba kaşığı un
* 4-5 adet tane karabiber
* 1 adet defne yaprağı
* Tuz