Bir tencereye yoğurdu, unu ve yumurtayı koyup, çırpın. Biraz suyla sulandırdıktan sonra 4 bardak et suyuyla birlikte nohutu ilave edin. Yeteri kadar tuz attıktan sonra tencereyi ocağa alıp, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Bir tavada tereyağıyla kırmızı biberi kızdırın. Çorbanın üzerine yağı gezdirip, nane serptikten sonra servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 4 su bardağı et suyu
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet yumurta
* Nane
* Kırmızı toz biber
* Tuz
Yayın tarihi: 30 Ekim 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/30/gny/haber,D860E43E2D4F4348B602105303757CEA.html
Tüm hakları saklıdır.