Buğdayı geceden ıslatın. Buğdayı bir tencereye alın, üstüne iki parmak geçecek kadar su ekleyin ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Et suyunu ilave edin. Fasulyeyi ufak ufak, patates, havuç ve kabağı da küp küp doğrayın. Doğranmış sebzeleri çorbaya ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağını kırmızı biberle kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik* 1 çay bardağı aşurelik buğday
* 5 adet taze fasulye
* 1 adet havuç
* 1 adet kabak
* 1 adet patates
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 4 su bardağı et suyu
Yayın tarihi: 29 Ekim 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/29/gny/haber,6B186A9AA3414D808B46D439E0A18281.html
Tüm hakları saklıdır.