Bir tencereye yağı ve rendelediğiniz soğanı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra etleri ekleyip, etlerin rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Etler kavrulunca salçayı da ilave edip, 1-2 defa daha çevirin. Daha sonra tencereye patates, kereviz ve kırmızı biberi ekleyip, yeterince su ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu, karabiberini ekleyip, ince kıyılmış dereotunu da serpin. Sıcakken, tereyağında kızarttığınız ekmeklerle servis yapın.
MALZEMELER
* 100 gr. kuşbaşı dana eti
* 1 adet soğan
* 1 adet patates
* 1 adet kereviz
* 1 adet kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
* 1/2 demet dereotu
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 28 Ekim 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/28/gny/haber,39A40A2216D047C4BF66CEC0C115678F.html
Tüm hakları saklıdır.