kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Zeytinli açma

Süt, su, zeytinyağı, un, maya, şeker ve yumurta aklarını bir kapta yoğurup hamur haline getirin. Üç parçaya ayırın, herbirine margarinden sürün, buzdolabında bir saat bekletin. Hamurdan iri yumurta büyüklüğünde bir parça kopartıp elinizle açın. Üzerine zeytin ezmesi sürüp şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, ısıttığınız fırında pişirin.

Malzemeler
*
1 su bardağı ılık süt
* 1.5 su bardağı ılık su
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 250 gr. margarin
* Kibrit kutusu kadar yaş maya
* 1 çay bardağı şeker
* 2 yumurtanın akı ve sarısı
* 2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
* 1 kg. un