kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türk baba Yusuf (sol başta) gerçek evladı Ali'ye (soldan ikinci) 4 yıl aradan sonra kavuştu.

Karışıklık dört yıl sonra ortaya çıktı

DIŞ HABERLER
Suudi Arabistan'daki bir hastanede biri Türk, diğeri Suudi iki erkek çocuğunun yanlış ailelere verildiği 4 yıl sonra anlaşıldı. Suudi aile, Sağlık Bakanlığı'na 13 milyon dolarlık dava açacak..
Suudi Arabistan'da, bir Suudi ve bir Türk erkek çocuğunun doğdukları hastane tarafından yanlış ailelere verildiği ortaya çıktı. El Vatan gazetesinde yer alan haberde, Suudi ve Türk çocukların, hastanenin kendilerini yanlış ailelere teslim etmesinden 4 yıl sonra, gerçek ailelerine ve evlerine dönecekleri belirtildi. Ülkenin güneyindeki Nacran kenti valisi Prens Mişaal bin Suud, gazeteye yaptığı açıklamada, yanlışların her zaman mümkün olduğunu, ancak bir daha tekrarlanmaması için sorumluların bulunacağını söyledi.

OLAYI DNA TESTİ ÇÖZDÜ
Suudi sağlık yetkilileri ise, ilk başta Türk baba Yusuf "Yakup" adını verdiği erkek çocuğun kendi oğlu olmadığı iddiasını kabul etmediği, ancak yapılan DNA testlerinin gerçeği ortaya çıkardığı kaydedildi. Haberde, Yakup'un basında çıkan resimlerinde belirgin bir şekilde bir Suudi'ye benzediğinin görüldüğü belirtildi. Suudi vatandaşı olan Muhammed El Müncem'in ise oğlu Ali'nin kendisinin çocuğu olmadığından kuşkulanmadığı, ancak durumun ortaya çıkması üzerine Sağlık Bakanlığı aleyhinde 13 milyon dolarlık tazminat davası açmayı planladığı bildirildi.