Sebzelerin tamamını yıkadıktan sonra doğrayın. Pırasa, havuç, patates, pazı, mercimek, lahana, maydanoz, soğan ve kerevizi düdüklü tencereye koyun. En üste kemiği koyduktan sonra 1 saat pişirin. Tencereyi soğutup kapağını açın ve çorbanın içinden kemiği alın. Sebzeleri süzün ve robottan geçirdikten sonra tekrar tencereye koyun. Pirinç ve yağı ilave ederek kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
MALZEMELER 8 kişilik
* 1 adet pırasa
* 1 adet havuç
* 2 adet patates
* 3 yaprak pazı veya ıspanak
* 3 yaprak lahana
* 1 adet soğan
* 1 adet kereviz
* 1 su bardağı mercimek
* Tuz
* 1 parça kemik
* 2 kaşık yağ
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 defne yaprağı
* Yeterince su
Yayın tarihi: 25 Eylül 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/25/gny/haber,7DD62536BD274C1DA18D66085FA52D05.html
Tüm hakları saklıdır.