kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sebze çorbası

Sebzelerin tamamını yıkadıktan sonra doğrayın. Pırasa, havuç, patates, pazı, mercimek, lahana, maydanoz, soğan ve kerevizi düdüklü tencereye koyun. En üste kemiği koyduktan sonra 1 saat pişirin. Tencereyi soğutup kapağını açın ve çorbanın içinden kemiği alın. Sebzeleri süzün ve robottan geçirdikten sonra tekrar tencereye koyun. Pirinç ve yağı ilave ederek kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.

MALZEMELER 8 kişilik
*
1 adet pırasa

* 1 adet havuç

* 2 adet patates

* 3 yaprak pazı veya ıspanak

* 3 yaprak lahana

* 1 adet soğan

* 1 adet kereviz

* 1 su bardağı mercimek

* Tuz

* 1 parça kemik

* 2 kaşık yağ

* 1 çay bardağı pirinç

* 1 defne yaprağı

* Yeterince su