Mercimeği 2 kaşık sıvıyağ ve bir soğanla sote edin. Tuz ve karabiber ilave ederek soğumaya bırakın. Sıvıyağ, ılık su, tuzla azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra ufak bezeler yapın. Bezeleri oklavayla yufka büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarinle haşhaşı karıştırıp her yufkaya sürüp, yufkaları enine 4 parmak olacak şekilde kesin. Kestiğiniz parçaları gelişigüzel sarıp, buzdolabında 10 dakika bekletin. Hamurları merdaneyle açın ve 15 cm'lik kareler halinde kesin. Mercimekli iç koyup, ek yerleri tepsiye gelecek şekilde yerleştirin. Yumurta sarısı sürüp, haşhaş serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER 10 kişilik* 125 gr. margarin
* 2 çorba kaşığı haşhaş
* 1 kase haşlanmış mercimek
* 1 adet soğan
* 1 yumurta sarısı
* Tuz, karabiber
Hamuru:
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 su bardağı ılık su
* Aldığı kadar un
Yayın tarihi: 24 Eylül 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/24/gny/haber,5A12C830A20A48FAB06164BC4D89A531.html
Tüm hakları saklıdır.