Kabağın kabuğunu keskin bir bıçakla soyun, uzunlamasına ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Verev iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Isıtılmış yağda soğanı sararıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak soteleyin. Kabakları ve yeşil biberleri ilave edip karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Domates, tuz ve karabiberi katıp, iyice harmanlayın. Üzerine suyu gezdirip, tencerenin kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Nohut ve etleri ilave edip 10 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 paket hindi kalça kuşbaşı (haşlanmış)
* 1 adet uzun kabak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet soğan (iri doğranmış)
* 3 adet yeşil sivribiber (acı, iri doğranmış)
* 2 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, iri küp doğranmış)
* 1/2 su bardağı su (ılık)
* 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
* Tuz n Karabiber
Yayın tarihi: 20 Eylül 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/20/gny/haber,2DA277C6BD0A47DB818791045A6137F2.html
Tüm hakları saklıdır.