250 gr. tereyağını eritin. Tereyağı, vanilya ve tozşekeri köpüklü krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Bu sırada yumurtaları ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek un ve sütü iki kerede ekleyip, yedirin. Karışımı 3 eşit parçaya bölüp, birine 2 damla pembe gıda boyasından katıp, renklendirin. Süt ve kakaoyu karıştırın, ikince hamura ilave edip karıştırın. Yağlanmış 22 cm. çapındaki kek kalıbına, hazırladığınız üç renkli kek hamurundan çorba kaşığı ile sırasıyla pembe, beyaz ve kakaolu olmak üzere yayın. Hamurlar bitince keke dalgalı görünüm vermek için mutfak şişini hamurun üzerinde öne arkaya doğru gezdirin ve spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin, kalıbında 5 dakika dinlendirin. Kalan tereyağını mikserle köpüklü krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Çırparken süt ve pudra şekerini iki kerede ekleyin. Karıştırarak kalan pembe gıda boyasını katıp, yedirin. Kremayı soğuyan kekin üzerine sürün, dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER 12 kişilik* 340 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 3 yumurta 3.5 su bardağı kekun
* 1 su bardağı süt
* 4 damla pembe renkli gıda boyası
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 çorba kaşığı süt
* 90 gr. tereyağı
* 1.5 su bardağı pudra şekeri
* 1 çorba kaşığı süt
Yayın tarihi: 15 Eylül 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/15/gny/haber,E024840565D34B5BB1648A583592C5A6.html
Tüm hakları saklıdır.