Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun. Küçük parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapın. Soğanları iyice yıkayın. Dış kabuğunun bir katını soyun. Kopmayacak şekilde boylamasına ikiye kesin. Aralarına köfteleri yerleştirin. Fırın kabına dizin. Sıvıyağ ve salçayı karıştırın. Soğanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saate yakın pişirin ve sonra servis yapın.
MALZEMELER 5 kişilik
* 500 gr. kıyma
* Tuz,
* karabiber
* 1 kg. arpacık soğan
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı salça
Yayın tarihi: 25 Eylül 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/25/gny/haber,4EDC82763F344E18AB89C7E9EE9FEB19.html
Tüm hakları saklıdır.