Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, suyu ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Isıtılmış dört çorba kaşığı yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Pirinç, maydanoz, yumurtanın beyazı, tuz ve karabiberi katıp harmanlayın. Yufkayı düz bir zemine yayın, üzerine yağ gezdirip ikinci yufkayı yayın. Yufkaları yağlanmış 30 cm. çapındaki fırın tepsisine hafif buruşturarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harcı yayın. Kalan iki yufkanın aralarını da yağlayarak ve yufkaları hafif buruşturarak harcın üzerine yerleştirin. Bir çorba kaşığı yağ ile yumurta sarısını çırpıp, yufkanın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER 12 dilim* 1 paket hindi kıyma
* 100 gr. pirinç
* 250 ml. su
* 4 adet yufka
* 100 ml. zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince çintilmiş)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 adet yumurta
Yayın tarihi: 17 Eylül 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/17/gny/haber,B5EC0C991F3A4C9CA98CFA6AA7C8C1C2.html
Tüm hakları saklıdır.