kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kütahya köftesi

Tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatıp, bir saat sonra içine bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Bulgur ve tarhananın içine kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyin, malzemeleri yoğurup hamur haline getirin. Bu hamurdan kiraz büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın. Bir tencereye 4 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine atın, yarım kase yoğurdu köftelerin suyuyla ılıtıp, tencereye ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin ve üzerine kalan yoğurdu dökün. Tereyağını tavada eritin, kırmızıbiber ve naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.

MALZEMELER 6 kişilik
*
3 çorba kaşığı tarhana

* 3 çorba kaşığı kıyma

* 1 su bardağı ince bulgur

* 1 çay kaşığı karabiber

* 1 çay kaşığı nane

* 1 kase yoğurt

* 2 çorba kaşığı tereyağı

* Tuz

* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber