Tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatıp, bir saat sonra içine bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Bulgur ve tarhananın içine kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyin, malzemeleri yoğurup hamur haline getirin. Bu hamurdan kiraz büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın. Bir tencereye 4 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine atın, yarım kase yoğurdu köftelerin suyuyla ılıtıp, tencereye ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin ve üzerine kalan yoğurdu dökün. Tereyağını tavada eritin, kırmızıbiber ve naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.
MALZEMELER 6 kişilik
* 3 çorba kaşığı tarhana
* 3 çorba kaşığı kıyma
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı nane
* 1 kase yoğurt
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yayın tarihi: 23 Eylül 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/23/gny/haber,FFFF37ECBFF7475A824F3BADBD0523B4.html
Tüm hakları saklıdır.