Tereyağı, sarmısak ve soğanı tencereye koyarak kavurun. Havuç ve biberleri küçük küçük doğrayın. Kırmızı mercimek ve doğradığınız tüm sebzeleri tencereye ekleyerek kavurun. Diğre yandan 1 kaşık un ekleyin ve tekrar kavurun. Tüm malzemenin içine et suyunu ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra bu karışımı robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Ayrı bir kapta yumurtayı süt ile birlikte çırpın. Bu bulamacı yavaş yavaş karıştırarak tencereye ilave edin. 1 taşım kaynattıktan sonra kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik* 1 kase kırmızı mercimek
* 2 su bardağı süt
* 2 bardak et suyu
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 çorba kaşığı un
* 1 yumurta sarısı
* 1 adet yeşil biber
* 1 adet kırmızı biber
* 2 diş sarmısak
* 2 dilim bayat ekmek (yağda kavrulmuş)
Yayın tarihi: 22 Eylül 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/22/gny/haber,A8AC55BAA52D48D493F23FBCF1B1F849.html
Tüm hakları saklıdır.