kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Jöleli Trabzon hurması

Altı çorba kaşığı portakal suyunu ayırın. Kalan portakal suyuna, yıldız anasonu katın ve kısık ateşte ılıyıncaya kadar ısıtın. Şekeri ekleyin ve şeker eriyinceye kadar 2-3 dakika karıştırın, soğuyuncaya kadar dinlendirin ve yıldız anasonu çıkarın. Ayırdığınız portakal suyuna jöleyi katın, kısık ateşte jöle eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Kaynamamasına dikkat edin. 5 dakika dinlendirin. Jöleli portakal suyu, şekerli portakal suyu ve Trabzon hurmasını iyice harmanlayın. Karışımı 6 adet soğutulmuş porsiyonluk kaplara paylaştırın ve jöle iyice donuncaya kadar buzdolabında en az dört saat dinlendirin. Servis yapmadan önce jöle kaplarını kaynar suya batırın, 1-2 dakika bekleyin, ters çevirerek çıkarıp, servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
3 su bardağı portakal suyu

* 1 adet yıldız anason

* 1 çay bardağı tozşeker

* 1/2 paket jöle

* 2 adet Trabzon hurması (soyulmuş, püre yapılmış)