Altı çorba kaşığı portakal suyunu ayırın. Kalan portakal suyuna, yıldız anasonu katın ve kısık ateşte ılıyıncaya kadar ısıtın. Şekeri ekleyin ve şeker eriyinceye kadar 2-3 dakika karıştırın, soğuyuncaya kadar dinlendirin ve yıldız anasonu çıkarın. Ayırdığınız portakal suyuna jöleyi katın, kısık ateşte jöle eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Kaynamamasına dikkat edin. 5 dakika dinlendirin. Jöleli portakal suyu, şekerli portakal suyu ve Trabzon hurmasını iyice harmanlayın. Karışımı 6 adet soğutulmuş porsiyonluk kaplara paylaştırın ve jöle iyice donuncaya kadar buzdolabında en az dört saat dinlendirin. Servis yapmadan önce jöle kaplarını kaynar suya batırın, 1-2 dakika bekleyin, ters çevirerek çıkarıp, servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 3 su bardağı portakal suyu
* 1 adet yıldız anason
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1/2 paket jöle
* 2 adet Trabzon hurması (soyulmuş, püre yapılmış)
Yayın tarihi: 6 Eylül 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/06/gny/haber,258E0709CB8042D287FBD338A3027574.html
Tüm hakları saklıdır.