Armutların kabuklarını sapları üzerinde bırakarak soyun. Armutları rahatlıkla yerleştirebileceğiniz derin bir kapta limon suyu, vişne suyu, limon kabuğu, şeker ve tarçını şeker eriyene kadar karıştırarak, daha sonra ise karıştırmadan hızlı bir şekilde 1 dakika daha kaynatın. Armutları, hazırladığınız şerbetin içine dik olarak yerleştirin. Ezilmeden yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika çok kısık ateşte pişirin. (Eğer armutlar şerbete tam olarak batmıyorsa yan yatırıp çevire çevire pişirebilirsiniz.) Armutları ılınana kadar şerbetin içinde bekletip, ayrı bir kaba alın. İçinden tarçın çubuğu ve limon kabuğunu çıkarttığınız şerbeti, bir kaşıkla armutların üzerine gezdirin. Ilık veya soğuk olarak, üzerlerini kavrulmuş bademle süsleyip, arzu edilirse çırpılmış krema ile servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER 6 kişilik
* 6 adet büyük boy olgun ve sert armut 3 su bardağı vişne suyu
* 1/2 adet limonun suyu
* 1 dilim limonun kabuğu
* 2/3 su bardağı şeker
* 1 adet küçük boy tarçın çubuğu
Yayın tarihi: 5 Eylül 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/05/gny/haber,248D0A99BEB4480499D60E3B97D85B92.html
Tüm hakları saklıdır.