kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Mendil börek

Yoğurt, yumurta ve yağı iyice çırpıp, süzün. Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine hazırladığınız karışımdan serpin. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirip, kalan karışımı yufkanın her tarafına sürün. Yufka kare olacak şekilde kenarlarını içe doğru katlayın. Peynir, çörekotu, susam ve maydanozu harmanlayın ve kare yufkanın ortasına serpin. Yufkanın sivri köşeleri ortaya gelecek şekilde bohça gibi katlayın. Üzerine kalan yağı sürüp, ayırdığınız susamı serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yufkaların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 2 adet yufka

* 3 kaşık yoğurt

* 1 adet yumurta

* 1 çay bardağı zeytinyağı (1 çorba kaşığını ayırın)

* 100 gr. peynir (ufalanmış)

* 2 tatlı kaşığı çörekotu

* 2 tatlı kaşığı susam (süslemek için ayrılacak)

* 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)