kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tepsi kebabı

Kıymayı tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle birlikte iyice yoğurun ve yassı köfteler yapın. Patlıcanların kabuğunu soymadan, iki parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Fırın kabına patlıcan, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin. Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirin. Üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 1/2 kg. kıyma

* 1 kg. kemer patlıcan

* 1 çorba kaşığı salça

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 75 ml. et suyu

* Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber (arzu edilen miktarda)