Kıyma, bulgur, yumurta, soğan, karbonat ve tuzu harmanlayıp, bulgurlar yumuşayıncaya kadar iyice yoğurun. Kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Kaynar suya tuz ilave edin, hazırladığınız köfteleri katıp, hızlı ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Tereyağını ısıtın, salça, karabiber ve pul kırmızıbiberi katıp, iyice karıştırın. Pişen köfteleri hazırladığınız salçalı sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
* 1/2 kg. kıyma (yağsız )n 300 gr. bulgur (köftelik)
* 1 adet yumurta
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 lt. su (kaynar)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı salça
* Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 11 Eylül 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/11/gny/haber,BE10C31C3E0842BCA58935449A3E8FD9.html
Tüm hakları saklıdır.