Son dönemin en önemli dönüm noktası 2001 ekonomik krizi oldu. Şık Batılı restoranların sayısı hızla azalırken, onların yerine esnaf lokantaları, kebapçılar, balık lokantaları açılmaya başladı. Ama yeni tür kebapçılar, esnaf lokantaları artık eski yağ kokulu mekânlar değildi. Geleneksel mutfak kültüründen hiç ayrılmamış kesimin de, sadece Batılı restoranlarda rahat edenlerin de beklentilerini karşılayacak türdendi bunlar; çoğunda içki, özellikle yeni yeni moda olan şarap da servis ediliyordu. Klasik kebap müşterisi ise hâlâ dünya mutfaklarının ürünlerini sunan şık restoranlarda kendini yabancı hissediyor, buralardan olabildiğince uzak duruyordu.
Yayın tarihi: 2 Eylül 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/02/pz/haber,FC165A47EB954409945CB40F4F871C9A.html
Tüm hakları saklıdır.