Su, soğan, sarımsak, havuç, kereviz ve kırmızıbiberi karıştırarak yaklaşık 5 dakika soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Domates, domates salçası, fesleğen ve maydanozu ekleyip, 15 dakika daha pişirin. Krema ve muskatı çırpın. Kremanın üçte birini sebzelerle iyice karıştırın. Lazanyaları tuzlu kaynar suda 6-7 dakika haşlayın. Lazanyaların birbirine yapışmamasına dikkat edin. Yağlanmış 20x26 cm'lik bir fırın kabına sebze karışımının üçte birini yayın ve üzerine 3 dilim lazanya yerleştirin. Tüm malzemeyi 3 kat sebze ve 3 kat lazanya olacak şekilde kat kat yerleştirin. En üstte lazanyalar olmalı. Lazanyaların üzerine kalan kremayı dökün, ekmek kırığı ve peyniri serpip, önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik* 1 çorba kaşığı su
* 2 adet orta boy soğan (doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 3 adet orta boy havuç (küp doğranmış)
* 3 sap kereviz (kıyılmış)
* 1 adet kırmızı etli biber (halka doğranmış)
* 3 adet domates
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 1 kahve fincanı taze fesleğen
* 5 sap maydanoz (yapraklanmış)
* 200 ml. krema
* 1 çay kaşığı muskat
* 9 yaprak lazanya makarna (düz lazanya)
* 15 gr. ekmek kırığı
* 2 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
Yayın tarihi: 9 Ağustos 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/09/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.