Zeytinyağı, limon suyunun yarısı, tuz ve karabiberi kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayıp, butların üzerinde gezdirin ve her taraflarını iyice yoğurun. Ara ara çevirerek en az 30 dakika dinlendirin. Soğan, elma, nar suyu ve kalan limon suyunu iyice karıştırıp bir fırın kabına yayın ve üzerine hindi butlarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ara ara çevirerek etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat pişirin. Etleri pürenin üzerinden alın ve sıcak tutun. Patatesleri kızartın, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine alın, fazla yağlarını süzün. Bir adet patates üzerine bir tatlı kaşığı püre sürün, üzerine sırasıyla patates, püre ve patates yerleştirerek hazırlayın, malzemeler bitinceye kadar tekrarlayın. Etleri patatesli püre ile birlikte ve tane narlarla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik* 2 adet hindi but
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
* 2 adet ekşi orta boy elma (rendelenmiş)
* 1 su bardağı nar suyu
* 1 kg. patates (ince halka doğranmış)
* Tuz
* Karabiber
* 1 adet küçük boy nar (tanelenmiş)
Yayın tarihi: 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/01/gny/haber,E43D750A8F4A490BBFFB23B1F4D69AE6.html
Tüm hakları saklıdır.