Kılçıklarını çıkarttığınız palamutları kuşbaşı kesin. Soğanları yemeklik doğrayın. Temizlediğiniz mantar ve sivri biberleri dilimleyin. Domatesleri rendeleyin (veya soyup küp küp doğrayın). Havuç ve patatesleri haşladıktan sonra tavla zarı iriliğinde doğrayın. Büyükçe bir tavaya 1 su bardağı sıvı yağı alıp, kızdırın. Sonrasında soğanı bu yağda pembeleştirin. Diğer sebzeleri de tavaya alıp, 20 dakika kadar sote edin. İçine palamudu, iki su bardağı su, şeker ve tuzu ekleyip, balık yumuşayana dek pişirin. Arzuya göre üzerini kıyılmış maydanozla ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 2 adet palamut
* 400 gram patates
* 400 gram havuç
* 100 gram sivri biber
* 200 gram domates
* 50 gram mantar
* 2 adet orta boy domates
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 2 su bardağı su
* tuz
Yayın tarihi: 7 Ağustos 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/07/gny/haber,67729EA6FBA6442D868272103FF7F585.html
Tüm hakları saklıdır.