Tavuk etlerini bir miktar suyla haşlayın. Fırın tepsisini yağlayın, üzerine iki yufkayı serip, her yufkanın üzerine eritilmiş margarini döküp, börek yapar gibi tepsiye yerleştirin. Isıtılmış fırına koyup, üzeri kızarınca fırından alın. Biraz soğutarak dörde bölün. Üzerine haşladığınız tavuğun suyundan bir bardak dökün. Tepsinin üzerini, uygun bir kapakla kapatıp, biraz dinlendirin. Daha sonra haşladığınmız tavukların etlerini küçük küçük didip, büyük börek dilimlerinin üzerine koyun. Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Bütün malzemeyi bulamaç gibi pişirip (sarmısakları döğüp, yumurtayı çırparak karıştıralım) muhallebi kıvamına getirin. Sosu didiklenmiş tavukların üzerine dökün. Küçük bir tavada tereyağını eriterek kırmızı biberi ekleyin. Servis yaparken üzerine kızdırdığımız kırmızı biberli yağı gezdirin.
MALZEMELER
* 300 gram tavuk eti
* 3 adet yufka
* 125 gram margarin
* 1.5 bardak tavuk suyu
* 1.5 çorba kaşığı un
* 3 diş sarımsak
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı sirke,
* Tuz
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
Yayın tarihi: 3 Ağustos 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/03/gny/haber,70CA70E94857482E9B31C483A2C25C76.html
Tüm hakları saklıdır.