kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Topalak

Nohutu süzüp yıkayın. Üzerine çıkıncaya kadar su ilave edip, ara ara üzerinde oluşan köpüğü alarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıyma, soğan, maydanoz, bulgur, su, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve un serpilmiş tepsiye koyun. Malzeme bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Tepsiyi hafifçe sallayarak köftelerin her tarafını una bulayın. Eritilmiş tereyağına domates salçası ve toz kırmızıbiberi ilave edip, karıştırarak 1 dakika ısıtın. Suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Nohut ve köfteleri ekleyin. Köfteler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip, sıcak servis yapın.

MALZEMELER
4 kişilik

* 1 çay bardağı nohut (ıslatılmış)

* 250 gr. dana kıyma

* 1 adet soğan (rendelenmiş)

* 5 sap maydanoz (ince kıyılmış)

* 4 çorba kaşığı bulgur (köftelik)

* 4 çorba kaşığı su

* 1 çorba kaşığı un

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* 1 çorba kaşığı domates salçası

* 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

* 4 su bardağı su

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)