kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tavuklu krep

Krep hamuru için yumurtayı çırpın ve bir su bardağı süt ekleyin. Azar azar unu ekleyerek çok sıvı olmayan bir hamur elde edin. Tuz ve şekeri de ekleyin. Karışım hazır olunca bir tavada bir miktar yağ kızdırın ve bir kepçeyle krep hamurundan tavaya dökün. Hamurun yayılması için tavayı sallayın. Krepleri arkalı önlü olarak istediğiniz miktarda kızartın. Krepleri genişçe bir servis tabağına üstüste dizın. Bu arada piliç bifteğini haşlayıp küçük küçük doğrayın. Tuz, kekik ve kırmızı biberi tavukların üzerine serpin. Domatesin kabuklarını soyup küp küp kesin ve baharatlanmış pilice ekleyip karıştırın. Kreplerin içine bu karışımdan eşit miktarlarda koyup rulo haline getirin. Kreplerin üzerine dilimlenmiş taze kaşar peynirini veya çedar peynirini yerleştirin. Az yağlanmış tavada üzerlerine kapak kapatarak birkaç dakika pişirin. Peynirler eriyince tavadan alarak krepleri sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 adet yumurta

* 1 su bardağı süt

* Bir tutam şeker, tuz

* 2-3 çorba kaşığı un

* 1 adet piliç biftek

* 1 adet domates

* Kekik,

* Pul biber ve tuz

* Çedar peyniri veya taze kaşar