Meyveleri soyup, iri parçalar ve dilimler halinde doğrayın. Meyveleri fırın kabına yerleştirin. Pekmez, tozşeker, tereyağı, limon suyu ve karanfili karıştırıp, meyvelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Dondurma ile ılık servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik* 4 çorba kaşığı pekmez
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 8-10 adet karanfil
* İstenen miktarda muz
* ayva
* elma
* armut
* portakal n kuru kayısı
Yayın tarihi: 9 Ağustos 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/09/gny/haber,62C304913F974861A125D3121158606A.html
Tüm hakları saklıdır.