Küçük bir tencerede yağı ısıtın ve soğanı yumuşayana kadar karıştırarak pişirip, 5 dakika soğumaya bırakın. Unu büyük bir kaba koyup içine soğan, peynirin üçte ikisi, yeşillikler ve domatesleri karıştırın. Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar sütü karıştırarak ilave edin. Hamuru unlu bir yüzeye alıp, yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 6 eşit parçaya bölüp, yuvarlayın. Hamurların üzerine 1 cm. derinliğinde yarık açıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin, üzerlerine kalan peyniri serpip, 10 dakika daha pişirin. 15 dakika dinlendirip, ılık servis yapın.
MALZEMELER
* 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy kuru soğan (piyaz doğranmış)
* 3 su bardağı kekun
* 200 gr. beyaz peynir
* 1 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)
* 1 çorba kaşığı mercanköşk (doğranmış)
* 100 gr. kurutulmuş domates (az yağda marine edilmiş)
* 1 su bardağı süt
Yayın tarihi: 15 Mayıs 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/15/gny/haber,E2D60118A5EC45A5B7B602D79B0E62D9.html
Tüm hakları saklıdır.