Beyaz piliç Suya et, soğan ve karabiberi ilave edip, orta ateşte 20 dakika haşlayın. Etleri ayrı bir kaba alın, tuz serpip, kurumaması için üzerini kapatın. Tencerede kalan piliç suyuna sebzeleri katıp, yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra etleri ilave edin. Ayrı bir kapta yoğurt, nişasta ve maydanozu karıştırın. Mayonezi yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Mayonezin kesilmemesi için hafif hafif sallayarak, karışıma 4-5 çorba kaşığı yemeğin suyundan ilave edin. Hazırladığınız mayonezli karışımı sebzeli etlerin üzerine yavaş yavaş dökün ve kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşten alın. Taze kekik yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
* 1 küçük paket tavuk ızgara tava
* 4 su bardağı su (kaynar)
* 1 adet büyük boy soğan (8'e bölünmüş)
* 1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş)
* Tuz
* 1 adet büyük boy patates (8'e bölünmüş)
* 1 adet büyük boy kabak (8'e bölünmüş)
* 10 adet mantar
* 1 adet küçük boy kereviz (arzuya göre)
* 2.5 su bardağı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 çay bardağı mayonez veya 2 adet yumurta sarısı
* 5 sap taze kekik
Yayın tarihi: 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/02/gny/haber,3CD53A58E30F4CD3BDB3283B7D635B1E.html
Tüm hakları saklıdır.